Hummer med varmt morotssmör smaksatt med ingefära, lime och chili

Tommy Myllymäki 2016

Hummer med varmt morotssmör smaksatt med ingefära, lime och chili

8 ingredienser

Hummer med rostade morötter och smörsås på morotsjuice, ingefära och röd chili.

Maya Samuelssons dryckestips:

Fatlagrat vitt stilla vin
Simonsig Chardonnay, 2032-01
Ursprung Sydafrika

Ingredienser

portioner
  • 2 hela humrar, kokta
  • 2 morötter (stora)
  • 4 dl morotsjuice
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 4 tsk limefrukt, juice
  • 200 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Skala hummern och dela den i mindre bitar.
  2. Rosta moroten i ugn 200 grader i 40 minuter, tills helt mjuk, dela den i mindre bitar.
  3. Koka ihop morotsjuicen tills att 2 dl återstår, tillsätt smöret under vispning i morotsjuicen och smaksätt smörsåsen med chili och ingefära samt limejuice.
  4. Vänd upp hummern med morot och häll över morotssåsen. Servera genast .