Hummer i gelé med romsås

Hummer i gelé med romsås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 170-200 g hummerkräftstjärtar utan skal/hummerkött
  • några dillkvistar
  • 1 citron
  • Gelé:
  • 10 blad gelatin
  • 0,5 l fiskbuljong (vatten + tärning)
  • 2 dl vitt vin

Sås:

  • 1 dl crème fraiche
  • 30 g löjrom/forellrom
  • salt, svartpeppar
  • 1 tsk nypressad citron
  • ca 1 msk hackad dill

Servering:

  • sallatsblad

Gör så här

  1. Gelé: Lägg gelatinbladen i vatten och koka upp buljongen. Sila buljongen genom en blöt, men urvriden, silduk, eller vattensköljt kaffefilter. Häll tillbaka buljongen i kastrullen. Lägg i gelatinbladen och upphetta så mycket att bladen smälter. Tillsätt vinet och ställ gelélösningen att svalna.
  2. Lägg en tät krans av kräftstjärtar på skivorna och häll försiktigt på gelélösningen så att den gott och väl täcker kräftstjärtarna. Ställ formen kallt, gärna över natten, så att geléet stelnar.
  3. Placera dem en och en på portionstallrikar med sallatsblad på. Garnera den vackra kräftbakelsen med lite löjrom och en dillvippa.
  4. Blanda ihop crème fraiche med aningen salt, lite svartpeppar och citron. Tillsätt dillen och lägg en klick på varje tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept