Hummer burger deluxe

30 m
4
30 m
4

Du behöver

Hummer

  • 3-4 humrar, kokta
  • 100 g smör
  • 0,5 röd mild chilifrukt, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och pressad

Räkröra

  • 100 g räkor, skalade
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche, 34 %
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 tsk pepparrot, riven
  • 1 citron, skalet från hela, saften från halva
  • 0,5 krm cayennepeppar

Citronavokado

  • 0,5 dl neutral olja (typ rapsolja)
  • 0,5-1 citron, pressad saft
  • 2 avokado

Servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 rödlök, skalad
  • 4 blad cosmopolitansallad

Gör så här

  1. Klyv humrarna på mitten, knäck klorna och pilla snyggt ut allt kött. Dela stjärtarna i fyra delar och klorna på hälften.
  2. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill, pepparrot, rivet citronskal, pressad citron och cayennepeppar. Salta och peppra efter smak.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chili och vitlök, låt det svettas en stund tillsammans på medelvärme. Dra av från plattan och lägg ner hummerköttet. Rör om och låt stå till precis före servering.
  4. Blanda olja och pressad citron, smaka upp med salt. Dela avokadorna, ta bort skalet och kärnan och skiva på tvären cirka 2 centimeter tjocka skivor. Häll citronetten över avokadon och vänd runt försiktigt.
  5. Skiva rödlöken i tunna ringar och lägg i en skål med iskallt vatten. Grilla bröden på insida och utsida. Hetta snabbt upp hummern i kryddsmöret, salta och vips, redo att servera.
  6. Lägg den härliga räkröran varvat med hummerstjärtar, hummerklor, citronavokado, cosmopolitansallad och krispiga rödlöksringar mellan bröden. Servera som den är eller med hemgjorda pommes frites.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept