I samarbete med Scan

Hot Mex Flinta med grillad sötpotatis & brasiliansk mangosalsa

Scan Hot Mex Flinta med grillad sötpotatis & brasiliansk mangosalsa NY
Foto: Angelica Söderberg
Från Scan

Grillad flintastek med brasilianska smaker, grillade sötpotatisklyftor och en het mangosalsa. Det perfekta grillrätten en sommarkväll!


28 juni 2016
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 1-2 sötpotatisar
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 förp Scan flintastek, brasiliansk BBQ

Mangosalsa:

  • 1 burk svarta bönor, ca 400 g
  • 1 mango
  • 0,5 cantaloupemelon
  • 1 röd chili
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Skrubba och skölj sötpotatisen noga. Skär potatisen i tunna (ca 1 cm), men breda klyftor. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i 10 minuter. Tag upp ur vattnet och låt svalna lite. Vänd klyftorna i olja och krydda med salt och peppar. Lägg på grillen så de får färg och smak.
  2. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla först en kort stund på hög värme för att steken ska få färg och en fin yta. Dra sedan åt sidan och låt grillas färdigt på lite längre temperatur, ca 20 minuter. Vänd steken 5-6 gånger under stekningen. Låt vila innan servering.
  3. Häll av och skölj de svarta bönorna. Skala och tärna mango och melon. Finhacka chili och koriander. Blanda samman med bönorna, mangon, melonen och citronsaft. Servera salsan till köttet och sötpotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept