Höstsallad med svamp och valnötter

Höstsallad med svamp och valnötter
Foto: TV4

På hösten kryllar det av god svamp i skogen. Du som inte har en skog runt knuten hittar både odlad och vild färsk svamp i välsorterade grönsaksdiskar. Här kommer ett förslag på ett läckert sätt att servera svampen. Hittar du valnötslolja är den mycket god i dressingen.

13 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 sorters blandad sallat
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 0,5 liter rensad svamp av olika sorter
  • 1 dl rostade valnötter
  • smör att steka i
  • Dressing:
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 3 msk olja, t.ex valnötsolja
  • 1 schalottenlök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda först vinäger, schalottenlök, salt och vitpeppar. Droppa sedan i oljan under vispning.
  2. Skala moroten och skär den i tunna skivor på längden med en rotfruktsskalare. Skiva zucchinin på samma sätt. Skölj salladen och låt rinna av. Fördela sallatsblad, morots- och zucchinistrimlor på fyra tallrikar.
  3. Stek svampen lätt i smör med lite salt, champinjoner serveras råa och tunt skivade. Fördela svampen ovanpå salladsblandningen, droppa över dressing och strö över de rostade valnötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept