Höstsallad med svamp och valnötter

Höstsallad med svamp och valnötter
Foto: TV4

På hösten kryllar det av god svamp i skogen. Du som inte har en skog runt knuten hittar både odlad och vild färsk svamp i välsorterade grönsaksdiskar. Här kommer ett förslag på ett läckert sätt att servera svampen. Hittar du valnötslolja är den mycket god i dressingen.

13 augusti 2009
4

Du behöver

  • 3 sorters blandad sallat
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 0,5 liter rensad svamp av olika sorter
  • 1 dl rostade valnötter
  • smör att steka i
  • Dressing:
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 3 msk olja, t.ex valnötsolja
  • 1 schalottenlök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda först vinäger, schalottenlök, salt och vitpeppar. Droppa sedan i oljan under vispning.
  2. Skala moroten och skär den i tunna skivor på längden med en rotfruktsskalare. Skiva zucchinin på samma sätt. Skölj salladen och låt rinna av. Fördela sallatsblad, morots- och zucchinistrimlor på fyra tallrikar.
  3. Stek svampen lätt i smör med lite salt, champinjoner serveras råa och tunt skivade. Fördela svampen ovanpå salladsblandningen, droppa över dressing och strö över de rostade valnötterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept