Höstkyckling med svamp

Höstkyckling med svamp
Foto: TV4

Till den här rätten går det bra att servera kokt potatis, ris eller pasta.

13 augusti 2009
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling, 1 1/2 kg med inkråm
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 5 schalottenlökar
  • 5 dl kantareller
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl sherry
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 tsk potatismjöl+ lite vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Stycka kycklingen i 8 delar och skär lever och hjärta i små bitar. Lägg i en smord, ugnssäker form tillsamman med halsen. Skala schalottenlökarna och ansa svampen. Skär sidfläsket i grova tärningar. Rör samman olja, soja, salt och peppar. Lägg kycklingbitarna i formen med skinnsidan upp. Pensla dem runt om med sojablandningen. Lägg löken, fläsktärningarna och svampen i formen och häll över och sherryn.
  2. Ställ in formen i ugnen cirka 15 minuter. Ös med skyn och spä med lite buljong om det behövs. Stek ytterligare cirka 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Köttsaften i låret ska vara klar och genomskinlig. Lägg svamp, lök, fläsktärningar och kycklingbitar på varmt serveringsfat och täck med folie.
  3. Häll buljongen i formen och vispa ur väl. Sila skyn i en kastrull, koka upp och red med potatismjölet utrört i lite vatten. Krydda med salt och peppar. Hetta upp såsen och ta av den från värmen. Slå den över kycklingen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept