Höstgryta på lamm och timjan

Höstgryta på lamm och timjan
Foto: TV4

Det både doftar och smakar ljuvligt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg lammrygg, i bitar
  • salt och peppar
  • 1-2 tsk timjan
  • 2-3 dl torrt vitt vin
  • 5 stora potatisar, skivade
  • 3 gula lökar, skivade
  • 1 stånd fänkål, skivat
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 lagerblad
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det väl runtom i matfett i en panna. Låt det eftersteka en stund och strö på timjan. Lägg över i en skål.
  2. Vispa ur pannan med vinet och sila över köttet. Låt stå 10 minuter.
  3. Fräs 2 msk margarin i en stekgryta och lägg i lök, potatisar och fänkål. Vänd runt och tillsätt vitlök och lagerblad. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg i köttet, slå på skyn och låt grytan puttra under lock ca 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept