Höstgryta med kantareller

Höstgryta med kantareller
Foto: TV4

Höstens fina smaker, helst med egenplockade kantareller.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,75-1 kg grytbitar av nöt
  • 1 purjolök, i bitar
  • 0,5-0,75 liter kantareller
  • 1 msk vetemjöl
  • salt
  • 4 svartpepparkorn
  • 0,5 tsk timjan
  • 4 enbär
  • 2,5 dl nötbuljong från tärning
  • 2-3 paprikor, skivade
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Bryn köttet och lägg i gryta. Bryn sedan svampen och lägg i grytan. Lägg sist i purjon. Krydda, pudra över mjölet och vänd runt. Slå på buljongen.
  2. Småkoka under lock 30 minuter. Lägg i de skivade paprikorna och fortsätt koka tills köttet är klart.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept