Höstens svamp med rotselleritoast

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 2 små rotselleri
  • 6 klyftor vitlök, skivade
  • 1 dl olivolja
  • 2 bananschalottenlökar, skivad till ringar
  • salt och vitpeppar
  • 200 g trattkantareller, rensade
  • smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • cognac, efter smak
  • 1 gemsallad
  • 100 g lagrad svensk ost, riven
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Borsta rotsellerin och skär den i grova skivor.
  3. Blanda rotsellerin med vitlöksskivor, olivolja och schalottenlökringar, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 minuter.
  4. Stek svampen i torr panna och tillsätt smör efter hand. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt grädde, dijonsenap, och lite cognac. Smaka av.
  6. Lägg ut sallad och på ett fat med rotselleriskivor, toppa med den krämiga svampen, nyriven ost och persilja på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept