Honungsspjäll

Honungsspjäll
Foto: TV4

Välj fina, tunnskurna revben och duka med många servetter! passar även att ta med på utflykt. Vill du grilla dem utomhus, förstek dem gärna en stund i ugnen först.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg revben
  • salt och peppar
  • Marinad:
  • 5 msk honung
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 3 msk soja
  • 2 tsk ingefära
  • salt

Tillbehör:

  • 1 burk ananas i skivor
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Klä en långpanna med folie och lägg ett stekgaller över. Krydda spjällen med salt och peppar.
  2. Blanda marinaden. Lägg spjällen på gallret och pensla med marinaden. Stek mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, vänd och pensla flera gånger.
  3. Skär ananasen i bitar och stek den i en panna med matfett. Strö lite extra ingefära över och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept