Honungsskinka med mimosasallad

Honungsskinka med mimosasallad
Foto: TV4

Kalas för många? Skinka med mimosasallad kan du förbereda i god tid. Små nykokta färskpotatisar är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
18

Du behöver

  • ca 3,5 kg lättrimmad skinka
  • 1,5 dl konc. äppeljuice
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 1 liten bit ingefära
  • 3 kanelstänger
  • 1,5 dl flytande honung
  • paprikapulver
  • Mimosasallad:
  • 5 dl crème fraîche
  • 225 g majonnäs
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 burkar fruktcocktail à 825 g
  • 2 slanggurkor
  • 300 g frysta ärter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 160°. Lägg skinkan på galler över en långpanna. Stick in en köttermometer. Blanda äppeljuice, vatten och alla kryddor utom paprika i en kastrull. Koka sakta 5-10 minuter. Sila spadet och kasta kryddorna. Pensla skinkan med blandningen.
  2. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 75°. Pensla varje kvart med blandningen. Pensla därefter skinkan med honung ett par gånger efter att termometern passerat 70 grader. Pudra en gång med paprikapulver. Låt skinkan kallna helt.
  3. Till mimosasalladen blandas crème fraîche med majonnäs och dijonsenap. Krydda lätt med salt och svartpeppar. Vänd ner väl avrunnen fruktcocktail. Tärna gurkorna, tillsätt dem och ärterna. Servera skinkan kall med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept