Honungspannacotta

Honungspannacotta
Foto: TV4

En len pannacotta smaksatt med honung passar efter middagen en kulen kväll. Finns det inte färska jordgubbar kan du välja andra bär.

18 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 2 gelatinblad

Till dekoration:

  • färska jordgubbar eller andra bär
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången och sockret och häll på grädden. Värm långsamt och sjud blandningen på svag värme i 15 minuter.
  2. Plocka upp vaniljstången och vispa i honungen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem och lägg ner dem i den varma grädden, rör tills de smält. Häll upp smeten i vattensköljda portionsformar.
  3. Låt pannacottan stelna i kylen under minst 4 timmar. Dekorera med färska jordgubbar eller andra bär före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept