Honungslimpa med russin

Honungslimpa med russin
Foto: TV4

Russin ger brödet extra saftighet. Rulla dem gärna i lite av mjölet först, så klibbar de inte ihop i degen.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 8 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 2,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk blandade brödkryddor
  • 0,5 dl honung
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång brödform.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner honung, filmjölk och russin. Slå degen i formen.
  3. Grädda genast strax under mitten i ugnen i cirka 1 timme. Ät gärna brödet med honung på.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept