Honungslimpa

Honungslimpa
Foto: TV4

Förr använde man ofta honung som jäsmedel, genom att sätta en fördeg som fick stå tills den började bubbla. Vi tar i stället hjälp av bikarbonat till detta lättbakade bröd. Det är godast nybakat, frys in det som blir över.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 5 dl filmjölk
  • 0,75-1 dl flytande honung
  • 2 tsk blandade brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 10 dl rågsikt
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång brödform ca 2 l.
  2. Blanda de torra ingredienserna, rör sedan ner honung och filmjölk. Slå smeten i formen.
  3. Grädda strax under mitten i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept