Honungslackad kassler

Honungslackad kassler
Foto: TV4

Lite kinesiskt smakar denna goda rätt. Servera gärna med wokade grönsaker.

30 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg kassler, i bit
  • 3 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära
  • saft av 1/2 citron
  • saft av 1/2 apelsin
  • 1 burk ananasringar
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda honung, soja, ingefära och citrussaft i en kastrull och låt småkoka under omrörning cirka 20 minuter.
  3. Lägg hela kasslern i en ugnsform och pensla med honungssåsen Stek den i ugn cirka 30 minuter och pensla då och då.
  4. Ta upp ananasringarna ur burken och låt dem rinna av. Pensla dem med honungssåsen och stek dem hastigt i en panna med lite matfett. Skär upp kasslern och servera med ananasringar och ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept