Honungslackad kassler

Honungslackad kassler
Foto: TV4

En lättlagad rätt som även passar till många. Smakar lite lagom orientaliskt, med ananas, soja och ingefära. Servera gärna med jasminris till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1 kg kassler i bit
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • saft av 1/2 citron + 1/2 apelsin
  • 1 liten burk ananasringar
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda honung, soja, ingefära och citrussaft i en kastrull. Låt lagen småkoka ca 20 minuter under omrörning.
  2. Ta bort eventuellt nät runt kasslern. Lägg köttet i ugnsform och pensla det med lagen. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter och pensla flera gånger med lagen.
  3. Pensla avrunna ananasringar med resterande lag och fräs dem hastigt i en panna med matfett. Servera dem till skivad kassler och ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept