Honungskyckling

Honungskyckling
Foto: TV4

Honung och ananas passar bra ihop och ger kycklingen fin smak. Du kan förstås även använda färsk ananas, då mixa du lite lite fruktkött till såsen i stället för spadet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 kycklingbröst
  • 1 liten burk ananasringar
  • Marinad:
  • 5 msk honung
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 2 msk soja
  • 1 tsk ingefära

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl ananasspad
  • salt och peppar
  • 1 msk honung
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda marinaden. Krydda kycklingen med salt och peppar, pensla med marinaden och lägg kycklingen i en smord ugnsform. Stek 30-40 minuter. Vänd och pensla en gång.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med buljong och ananasspad. Koka 5 minuter och smaka av med kryddor och honung.
  3. Bryn ananasskivorna lätt och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept