Honungskyckling

Honungskyckling
Foto: TV4

En läcker asiatisk sötsur kyckling med ananas. Servera gärna med ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, stor, delad
  • 1 liten burk skivad ananas
  • Marinad:
  • 5 msk honung
  • saften av 2 apelsiner
  • saften av 1/2 citron
  • 3 msk äkta soja
  • 1 tsk ingefära

Sås:

  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl ananasspad
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Rör ihop marinaden och pensla med den. Lägg halvorna i en smord eldfast form. Stek i ugn cirka 30-40 minuter. Vänd kycklingen ett par gånger och pensla med marinaden.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd med buljong och ananasspad. Låt såsen koka 5 minuter och smaksätt med salt, peppar och honung.
  3. Servera kycklingen med såsen och hela ananasskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept