Honungsgrillade kycklingben med potatissallad

Honungsgrillade kycklingben med potatissallad
Foto: TV4

Grillad kyckling tackar ingen nej till. Ska de serveras på en buffé är det bra att linda lite folie runt benknotan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 st frysta kycklingben
  • 2 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 dl pressad apelsin
  • 0,5 dl olja
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 12 kokta kalla potatisar
  • 2 saltgurkor, hackade
  • 0,5 purjolök, finstrimlad
  • 3 msk kapris
  • gräddfil
  • majonnäs
  • mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° grillvärme. Börja med att skala potatisen och skiva den. Varva den sedan i en skål med gurka, purjo och kapris.
  2. Rör ut lika delar majonnäs och gräddfil och späd med lite mjölk till en rinnande sås. Smaka av den med salt och peppar och slå den över salladen. Ställ den kallt.
  3. Blanda i en skål honung, olja, soja och pressad apelsin.
  4. Krydda benen med salt och peppar och pensla dem med sojablandningen.
  5. Grilla benen på båda sidor. Beräkna 15 minuter på var sida vid ugnsgrillning, men passa noga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept