Honungsglaserade rotfrukter

Honungsglaserade rotfrukter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Honungsglaserade rotfrukter

12 ingredienser

På höstkanten är våra rotfrukter som allra bäst. Passa på att servera dem ofta. Glasera med honung för att få omväxling.

Ingredienser

portioner
  • 2 morötter
  • 150 g kålrot
  • 150 g rotselleri
  • vatten
  • salt
  • 2 rödlökar
  • rapsolja
  • 3-4 msk honung
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 rött äpple
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Skala rotsakerna och skär dem i tjocka strimlor. Koka dem ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Skär äpplet i klyftor.
  2. Fräs rotsakerna och löken nästan mjuka i olja. Lägg i äpplet och låt fräsa med en stund.
  3. Rör i honungen och krydda med salt och peppar. Strö till sist över rucolablad.