Honungsglaserade rotfrukter

Honungsglaserade rotfrukter
Foto: TV4

På höstkanten är våra rotfrukter som allra bäst. Passa på att servera dem ofta. Glasera med honung för att få omväxling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 morötter
  • 150 g kålrot
  • 150 g rotselleri
  • vatten och salt
  • 2 rödlökar
  • rapsolja
  • 3-4 msk honung
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 rött äpple
  • rucolablad

Gör så här

  1. Skala rotsakerna och skär dem i tjocka strimlor. Koka dem ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Skär äpplet i klyftor.
  2. Fräs rotsakerna och löken nästan mjuka i olja. Lägg i äpplet och låt fräsa med en stund.
  3. Rör i honungen och krydda med salt och peppar. Strö till sist över rucolablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept