Honungsglaserade kycklingben

Honungsglaserade kycklingben
Foto: TV4

Ska kycklingbenen serveras på en buffé kan man linda lite folie runt benet för att göra det till ”fingermat”. Till middag passar de med en grönsallad där majs och vita bönor blandats i.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 20 st kycklingben
  • 3-4 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk curry
  • salt, peppar och paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smält ihop honung, soja och curry i en kastrull.
  3. Krydda benen med salt, peppar och paprika. Pensla med honungsblandningen. Lägg dem i ugnsfat och sätt in högt i ugnen 25- 30 min.
  4. Vänd och pensla ett par gånger- slå på grill de sista 5 min så att ytan blir knaprig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept