Det här är ett lite annorlunda smørrebrød med honungsstekt fläsk på en bädd av coleslaw.
Ingredienser
4 skivor rågbröd
bordsmargarin
4 skivor honungsfläsk
coleslaw
4 msk rostad lök
Honungsfläsk:
600 g maget rimmat sidfläsk
1 gul lök
1 morot
2 lagerblad
4 kryddpepparkorn
2 dl honung
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk sambal badjak
coleslaw:
5 dl vitkål, strimlad
1 dl morot, grovriven
0,5 dl majonnäs
3 msk yoghurt
2 tsk dijonsenap
Gör så här
Skölj, ansa och skala lök och morot. Skär dem i mindre bitar. Lägg dem och fläsket i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lagerblad och pepparkorn. Koka 30-40 minuter, eller tills fläsket är mört. Plocka upp det och skär bort svålen. Lägg tillbaka fläsket och låt det svalna i lagen.
Blanda samman honung, vinäger och sambal. Lägg fläsket på en plåt med svålsidan uppåt. Täck med honungsblandningen. Ta undan lite av blandningen till serveringen. Grilla på hög värme tills fläsket fått färg. Passa noga, honungen blir lätt bränd.
Strimla kålen och riv moroten. Blanda samman majonnäs, yoghurt och senap. Vänd ner kål och morot i blandningen. Bre fyra skivor rågbröd med bordsmargarin. Täck med kålsalladen. Skär fläsket i skivor och lägg det på salladen. Droppa den sparade honungsblandningen över, strö på rostad lök och servera genast.