Honungsbutterkaka

Honungsbutterkaka
Foto: TV4

Genom att kavla ut en del av degen som botten till kakan behåller man alla goda smaker.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 175 g mjukt smör
  • 3,5-4 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl mjölk, 37°
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 75 g mjukt smör
  • 3-4 msk flytande honung
  • 2 äpplen
  • kanel
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Rör smör och 3 dl av mjölet mjukt. Rör ut jästen med mjölken. Rör ned ägg och socker och arbeta in allt i degen. Arbeta in mer mjöl tills degen inte kladdar. Knåda, täck och jäs 20 minuter.
  2. Smöra en rund bakform. Kavla ut 1/3 av degen och klä formen. Kavla resten till en avlång platta. Bred över smör och täck med honung. Riv äpplena och strö dem över tillsammans med kanel. Rulla ihop och skär längden i bitar som ställs tätt i formen. Jäs 30 minuter under duk.
  3. Värm ugnen till 200°. Pensla kakan med ägg och grädda den mitt i ugnen ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept