Honungsbakat sidfläsk med spenat

Honungsbakat sidfläsk med spenat
Foto: TV4

Knaprigt och gott.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-900 g rimmat sidfläsk i bit
  • svartpeppar
  • malen ingefära
  • malda nejlikor
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 dl hett vatten

Tillbehör:

  • 1 paket fryst spenat, 375 g
  • tomater
  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skåra svålen tätt med vass kniv eller rakblad. Lägg fläsket i en ugnsform och strö på kryddorna. Sätt i en termometer.
  2. Stek mitt i ugnen tills termometern visar 80° – 85°. Rör ut honungen med vattnet och pensla svålsidan med jämna mellanrum.
  3. Höj ugnen till 275° grill de sista minuterna så att ytan blir knaprig.
  4. Skåra tomaterna på ovansidan. Strö på lite timjan och ställ in dem i ugnen under grillen 5 min.
  5. Tina spenaten och servera det uppskurna fläsket på spenatbädd med tomaterna till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept