Honungsbakad laxfilé med blandade rotfrukter

Honungsbakad laxfilé med blandade rotfrukter
Foto: TV4

Honungsbakad laxfilé med blandade rotfrukter

Av: Alexander - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

80 m

Ugnsbakad lax med honung och pekannötter. Serveras med ugnsbakade rotfrukter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 laxfiléer
  • 50 g pekannötter
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 20-30 g honung (ekologisk)
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 sötpotatis
  • 50 g broccoli
  • 0,5 palsternacka
  • 2 rödbetor
  • kokosolja

Gör så här

  1. Ta alla rotfrukter och skär upp de i bitar i storlek som en golfboll och lägg i ugnen på 225 grader. När det är ca 5 min kvar, lägg på bladpersilja och sänk ugnen till 175 grader.
  2. Lägg laxen på en plåt smord med kokosolja och ringla över rikligt med honung. Avsluta med att toppa med pekannötter. Lägg in i ugnen på ca 140 grader i ca 25 min.