Honungs- och russinstekta pärllökar

Honungs- och russinstekta pärllökar
Foto: Christopher Thaung

Att smörsteka pärllökar tillsammans med honung, russin och rosmarin blir otroligt gott. Servera gärna på julbordet tillsammans med de andra småvarma rätterna. 

22 december 2016

Du behöver

  • 20 pärllökar eller annan lök av mindre modell
  • 100 g smör
  • 3 msk honung
  • 2 dl rött vin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Skala lökarna. Smält smöret i en stekpanna, stek lökarna och tillsätt honung och salt.
  2. Hacka rosmarin grovt, blanda ner i pannan tillsammans med russin. Sänk värmen och låt lökarna bli mjuka och vinet och honungen simmigt. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept