Honungs- och russinstekta pärllökar

Honungs- och russinstekta pärllökar
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Honungs- och russinstekta pärllökar

8 ingredienser

Att smörsteka pärllökar tillsammans med honung, russin och rosmarin blir otroligt gott. Servera gärna på julbordet tillsammans med de andra småvarma rätterna.

Ingredienser

  • 20 pärllökar (eller annan lök av mindre modell)
  • 100 g smör
  • 3 msk honung
  • 2 dl rött vin
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Skala lökarna. Smält smöret i en stekpanna, stek lökarna och tillsätt honung och salt.
  2. Hacka rosmarin grovt, blanda ner i pannan tillsammans med russin. Sänk värmen och låt lökarna bli mjuka och vinet och honungen simmigt. Smaka av med salt och peppar.