Hönssoppa med palsternacka

Hönssoppa med palsternacka
Foto: TV4

Man kan koka soppan, låta den kallna och lyfta bort fettet, och sedan servera buljongen med nykokt änglahårspasta eller stjärnpasta samt små fina nya grönsaker. Hönsköttet sparas och serveras som höns och curry nästa dag.

24 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kokhöna eller kyckling, stor
  • 1 bit rotselleri
  • 2-3 stjälkar bladselleri eller persilja
  • 3-4 st morötter
  • 2 st lökar, röda eller gula
  • 2 st palsternackor
  • 1 bit kålrot
  • 1 st lagerblad
  • hela vitpepparkorn
  • salt

Gör så här

  1. Skala och ansa alla rotfrukter. Skär alltsammans i mindre bitar. Koka upp vatten i en rejäl kastrull. Lägg i hönan och alla grönsaker. Kolla så det inte ligger en påse med inälvor i hönan, tag ut den i så fall.
  2. Låt hönan koka på svag värme i minst 2 timmar eller tills hönsköttet är mört. Skumma noga under tiden.
  3. Sila soppan och smaka av med salt och peppar eller buljongkoncentrat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept