Hönssoppa

Hönssoppa
Foto: TV4

En värmande och närande soppa. Många anser att den är ett bra botemedel mot förkylning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling eller kokhöns, ca 1,4 kg
  • 12 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 st lagerblad
  • 3 st kryddnejlikor
  • 1 dl långkornigt ris
  • pressad citron
  • 4 msk mynta, hackad

Gör så här

  1. Lägg fågeln i en gryta, slå på vatten och smula ner buljongen. Koka upp, skumma väl och lägg i lök och kryddor. Koka sakta tills fågeln är klar, cirka 1 timma för kycklingen, längre för hönan. Låt riset koka med den sista halvtimman.
  2. Tag upp fågeln, dra av skinnet och dela den i bitar. Lägg köttet i soppan, smaka av med salt och citron. Lägg myntan direkt i tallrikarna, fördela soppan över och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept