Hoisinkyckling med pak choi och ingefära

koket.se
Hoisinkyckling med pak choi och ingefära
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Hoisinkyckling med pak choi och ingefära

13 ingredienser

25 m

Kyckling och pak choi fräst med hoisinsås, sesam, ingefära och gochjang. Smakrikt, snabbt och gott!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1-3 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1 dl hoisinsås
  • 600 g kycklinglårfilé
  • matolja, att steka i
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 pak choi
  • 1 rödlök
  • 200 g sockerärtor
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • 4 port jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Blanda soja, sesamolja, gochujang och hoisin till en sås.
  2. Skär kyckling i munstora bitar. Fräs kycklingen i en stor stekpanna med olja på väldigt hög värme tills kycklingen fått färg runtom. Häll över till en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Finhacka ingefära och vitlök. Dela pak choi i mindre bitar. Skär tunna båtar av rödlöken. Fräs lök, ingefära och vitlök i rykande het stekpanna. Tillsätt pak choi efter en minut och låt fräsa i ytterligare en minut.
  4. Tillsätt den steka kycklingen och sockerärtor. Häll över såsen och fräs ihop i en minut. Strö över seseamfrön och servera genast med nykokt jasminris.