Högrevsgryta med chorizo, paprika, tomat och spiskummin

50 m
4
Från Nyhetsmorgon

Höstig köttgryta på högrev, chorizo, paprika och tomat. Görs riktigt snabbt och enkelt i tryckkokare.

12 september 2015
Visa mer
50 m
4

Du behöver

  • 1 kg högrev, i mindre bitar
  • 300 g färsk chorizo, i skivor
  • 4 röda paprikor, i grova bitar
  • 4 tomater, i klyftor
  • 3 gula lökar, i grova bitar
  • 2 potatisar, i mindre bitar
  • 3 klyftor vitlök, i skivor
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 dl rödvin
  • 3-4 dl kalvfond
  • olja, att bryna i
  • salt

Gör så här

  1. Bryn köttet i en tryckokare. Tillsätt övriga ingredienser och toppa med rödvin och kalvfond. Koka upp och stäng locket på tryckokaren, koka under fullt tryck i 30-40 minuter.
  2. Ta av locket och låt grytan koka någon minut till och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept