I samarbete med Scan

Högrev – mer än bara grytor

Högrev är kanske mest känd för att vara huvudingrediensen i höstiga grytor eller nedmalen till en lyxig hamburgare. I båda sammanhangen är den en överlägsen köttdetalj, men högrev är mer än grytor och burgare!

Högreven sitter vid kossans skuldror och är därmed en seg muskel som har fått arbeta mycket, och precis som andra sega muskler har den en djup och god smak.
Den djupa smaken gör högreven perfekt i mustiga grytor som klassikerna boeuf bourguignon eller kalops. Använd svensk högrev från Scan och låt köttet puttra i grytan länge, gärna ett par timmar, så blir det mört och smakrikt.


Högrev innehåller förhållandevis mycket fett, vilket gör den lämplig att mala ner som köttfärs till en lyxig hamburgare. Tillsammans med bacon från Svensk Rapsgris tar du den traditionella burgaren till nya höjder.

Det som många inte tänker på är att högrev också går utmärkt att tillaga som en stek, både i ugn och stekpanna. Köp en väl mörad högrev och behåll fettet när du steker så får du en smakrik och god köttbit. Gör ett långkok i ugnen på högrev tillsammans med lök, chili och kryddor. Efter åtta timmar har du en kryddig pulled beef att imponera med på tacokvällen.

Högrev är helt enkelt ett prisvärt kött som med lite tid och kärlek blir otroligt mört och smakrikt.

Läs även: Svenska bönder håller världklass!

Våra favoritrecept med kött från svenska gårdar