Hjortronpaj med kantareller och blåmögelost

40 m
4
40 m
4

Du behöver

Pajdeg

  • 0,5 dl sötmandel, mixad
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 50 g lättkesella
  • 0,5 msk smör
  • salt och peppar

Fyllning

  • 50 g hjortron
  • 50 g stekta kantareller eller annan svamp
  • 50 g blåmögelost
  • 20 g persilja
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0,5 dl mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda allt till degen och knåda ut till plättar. Klä små pajformar eller aluminiumfolie och nagga med gaffel.
  2. Förgrädda ca 10 min på 200 grader.
  3. Fördela hjortron, svamp och blåmögelost i pajskalen.
  4. Vispa samman ägg, äggvita, mjölk. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Fördela äggsmeten i pajerna och baka av ca 20 min på 220 grader tills de satt sig och är gyllenbruna. Toppa med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept