Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll i smörmjölken och rör om tills det är en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt (30x40 cm). Häll i smeten och grädda i 10 min. Låt svalna.
Lakritsmousse
Vispa grädden och blanda i lakritspulvret.
Hjortronkräm
Spara några hjortron till dekoration. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka hjortronen på svag värme tills de är mjuka. Sila hjortronen. Tillsätt strösockret, citronsaften och gelatinbladen i purén. Låt svalna, men inte stelna.
Montering
Dela sockerkaksbotten vågrätt så det blir två tunna lager. Lägg ett jämnt lager med lakritsmousse på ena sockerkaksbotten. Lägg ett tunt lager med hjortronkräm på lakritsmoussen. Lägg andra halvan av sockerkaksbotten på hjortronkrämen. Stryk ett tunt lager med hjortronkräm på översta lagret sockerkaksbotten. Dela upp i rektangulära portionsbitar. Dekorera med hela hjortron.