Hjalesnittar med smak av morotskaka

30 m
Hjalesnittar med smak av morotskaka
Foto: TV4
30 m

Du behöver

Hjalesnittar

  • 0,5 dl torkad riven morot
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 1 msk ljus sirap
  • 60 g vetemjöl (1 dl)
  • 2 g bikarbonat (0,25 tsk)
  • 3 g vaniljsocker (0,5 tsk)
  • 1 g mald ingefära (0,5 tsk)
  • 0,5 g mald kardemumma (0,25 tsk)
  • 0,5 g mald kanel (0,25 tsk)

Spread till kakorna

  • 30 g smör, rumsvarmt
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 50 g färskost
  • 5 g vaniljsocker (1 tsk)

Gör så här

  1. Se till att ha 0,5 dl torkad rivna morötter innan du börjar baka snittarna. Gör själv genom att riva en stor morot och sprid ut det på ett bakplåtspapper och torka på låg 50 grader i ugnen tills bitarna är torra.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Blanda övriga torra ingredienser i en separat skål.
  4. Blanda ihop smörblandningen och den torra blandningen till en jämn deg. Rulla ut degen till en längd.
  5. Lägg längden på bakplåtspapper och platta till den något. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min, tills de fått gyllenbrun färg. Ta ut plåten från ugnen och skär längden i snittar.
  6. Gör under tiden spreaden. Vispa smör och florsocker vitt och krämigt. Tillsätt färskost och vaniljsocker och vispa till ett jämnt fluff. Bre spread på kakorna eller doppa dem i spread, som en dipp, vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept