Hirs-tacos

Hirs-tacos
Foto: TV4

Denna suveränt goda tacoröra passar att fylla både mjuka och hårda tacoskal med. Den kan även serveras som gryta tillsammans med ris eller pasta.

5 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl kokt hirs
  • 2 dl röda bönor på burk
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 1 röd paprika
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 tomat
  • 1 burk krossade tomater
  • neutral olja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • tacoskal
  • riven ost
  • avokado
  • gul lök
  • inlagda fefferoni

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, vitlök, paprika och morot. Fräs detta i olja. Häll på hirs, bönor, linser och krossad tomat. Låt puttra på svag värme i 10-15 minuter.
  2. Tillsätt ärterna och krydda med salt och peppar. Servera röran varm med tacoskal och tillbehör som riven ost, avokado, lök och fefferoni.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept