I samarbete med FELIX

Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke

30-40 m
8 - 12
Felix Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke
Foto: Köket.se
Från FELIX

Den här äppelpajen är för bra för att vara sann! Och innehållet kommer förvåna dig! En krämig fyllning med massor av äpple, kanel, Felix äppelmos och lite risgrynsgröt - wow så gott. Och det krispiga täcket med kolasmak is to die for!

Serveras med vaniljglass eller vaniljsås och gärna lite färska blåbär.

Vill du ha tips till kräftskivan? Prova detta snabba - och galet goda recept på västerbottenpaj
Eller ska du ha grillkväll med vänner hemma? Här är 8 smarta tips till grillpartyt!


2 augusti 2016
Visa mer
30-40 m
8 - 12

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4-5 äpplen
  • 0,5 tub Felix risgrynsgröt
  • kanel
  • 4-5 matskedar äppelmos
  • blåbär och vaniljsås till servering

Gör så här

  1. Smält smör och blanda i råsocker, sirap och grädde. Ta bort från värmen och blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver och flingsalt.
  2. Kärna ur äpplena och skiva i grova bitar. Blanda äppelbitarna med äppelmos, kanel och risgrynsgröten.
  3. Smörj en form och fördela ut äppelröran och häll sedan över smeten. Grädda i ugn på 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin, gyllenbrun färg.
  4. Servera med blåbär och vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX