High Chaparallbullar med chèvre, rödbetor och pinjenötter

High Chaparallbullar med chèvre, rödbetor och pinjenötter
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Anna Nilsson
Anna Nilsson

High Chaparallbullar med chèvre, rödbetor och pinjenötter

13 ingredienser

1,5 h

Saftiga frallor med rödbeta, getost och pinjenötter. Passar utmärkt på buffébordet eller till en god soppa.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 1 rödbeta, kokt
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 msk honung
  • 200 g rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 425 g vetemjöl [ca 7 dl]
  • 200 g chèvreost
  • 100 g pinjenötter [ca 1,5 dl]
  • ev 80 g vetemjöl [1,3 dl]
  • 1 ägg, till pensling
  • ev flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Riv rödbetan på ett rivjärn, krama ur lite vätska och ställ åt sidan.
  3. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda ner filmjölk, honung, rågsikt, salt och vetemjöl.
  4. Knåda degen i maskin ca 5-10 minuter (tills den är glansig och spänstig).
  5. Dela degen i två delar och lägg tillbaka den ena i degskålen.
  6. Blanda ner chèvreost och ca 70 g pinjenötter i den ena deghalvan (spara resten av pinjenötterna till topping på brödbullarna). Tillsätt eventuellt lite mera mjöl (ca 40 g) om degen blir för kladdig. Ta upp degen och låt jäsa övertäckt i ca 20 min.
  7. Blanda ner den rivna rödbetan i den andra halvan av degen. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl (ca 40 g) om degen blir för blöt. Ta upp degen och låt jäsa övertäck i ca 20 min.
  8. Forma snurror av en del vit deg och en del röd deg.
  9. Låt jäsa övertäckt ca 20-30 min.
  10. Pensla med ägg och strö över pinjenötter och ev. lite flingsalt.
  11. Grädda ca 10-15 minuter.
  12. Ta ut de färdiggräddade bullarna ur ugnen
  13. Låt svalna och servera.