Hickorygrillad kotlettrad

Hickorygrillad kotlettrad
Foto: TV4

Det vanliga sättet i USA att koka köttet innan man grillar det förkortar grilltiden avsevärt. Man behöver heller inte vara orolig för ej genomstekt kött. Här har vi grillat en hel kotlettrad och smaksatt med liquidsmoke, som du kan hitta i välsorterade livsmedelsbutiker.

27 april 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg revbenspjäll
  • 1 liter vatten
  • 1 dl Hickory liquid smoke essence

Grillsås:

  • 1,5 dl chilisås
  • 3 msk tomatketchup
  • 0,5 dl söt senap
  • 0,5 dl matolja
  • 1,5 msk farinsocker
  • 0,5 dl hickory liquid smoke
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka upp vatten och liquid smoke. Lägg i revbenen, koka upp och låt sjuda i 40–45 minuter. Ta upp revbenen och låt svalna.
  2. Barbecuesås: Blanda samman chilisås, tomatketchup, söt senap, matolja, farinsocker, liquid smoke, lökpulver, chilipulver, svartpeppar, vitlökspulver och kajennpeppar. Koka upp och låt sjuda 2–3 minuter. Pensla revbenen på båda sidor med barbecuesås. Servera överbliven sås som tillbehör.
  3. Grilla i ugnen i cirka 10 minuter. Kotlettraden kan också grillas på träkolsgrill. Grilla då långt från glöden och vänd några gånger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept