Heta räkor med saffransris

30 m
4
Heta räkor med saffransris
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg oskalade räkor, frysta
  • 2 klyftor vitlök
  • paprika
  • chilifrukt
  • oliv-/rapsolja
  • sesamolja
  • chiliflakes
  • cajunkrydda
  • cayennepeppar
  • svartpeppar

Saffransris

  • basmatiris för 4 personer
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 g saffran

Dipp

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tsk sambal oelek
  • cayennepeppar
  • salt

Servering

  • soja
  • solrosfrön
  • bladpersilja
  • 2 lime

Gör så här

  1. Hacka upp paprika, chili och vitlök. Gör en marinad av kryddorna (efter smak) och oliv/raps-oljan och sesamoljan. Skala räkorna och lägg dem och grönsakerna i marinaden.
  2. Koka upp riset i grönsaksbuljong och saffran.
  3. Fräs på räkblandningen en kort stund.
  4. Gör dippen genom att blanda crème fraiche med vitlöken och kryddorna.
  5. Servera med en klick vitlöksdipp och garnera med persilja, soja, lime och frön.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept