Heta mandariner med pepparkaksgrädde

Heta mandariner med pepparkaksgrädde
Foto: TV4
Jul

En dessert som både doftar och smakar jul! Både mandariner och grädde kan förberedas. Värm i så fall bara mandarinerna innan de ska serveras.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6-8 mandariner
  • ca 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl Madeira
  • Grädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • lite socker
  • 1 krm vardera av malen kanel, kardemumma och nejlikor

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och madeira och koka upp så att sockret smälter. Lägg i de skalade mandarinerna och sjud sakta under lock 3-4 minuter. Vänd dem ett par gånger.
  2. Vispa grädden med lite socker och vänd ned kryddorna.
  3. Lägg upp frukten, koka ihop lagen och slå den över. Servera genast med grädden.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept