Heta mandariner med julgrädde

Heta mandariner med julgrädde
Foto: TV4

Mandariner säljs numera bara som klyftor på burk. I butiken finns satsumas eller clemetiner, som är helt kärnfria. Använd dem.

22 april 2009
4

Du behöver

  • 6-8 st mandariner
  • ca 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl maderia, eller 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • lite strösocker
  • 1 krm nejlikor
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma

Gör så här

  1. Skala mandarinerna.
  2. Blanda socker, vatten och eventuellt madeira i en låg vid kastrull och koka upp så att sockret smälter.
  3. Lägg i mandarinerna och låt dem koka under lock 2- 4 min. Vänd dem runt om lagen inte täcker.
  4. Vispa grädden med lite socker. Vänd ned kryddorna. Lägg upp mandarinerna i en varm skål.
  5. Koka ihop lagen på hög värme utan lock tills den blir simmig, och slå den sedan över frukten. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept