Heta kycklingvingar med kålsallad

45 m
4
Heta kycklingvingar med kålsallad
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 1 kg kycklingvingar

Glaze

  • 2 dl thai sweet chili sås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk ljust muscovadosocker

Kålsallad

  • 1 huvud färsk vitkål
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 0,5 knippe thaibasilika, grovt hackad
  • 1 tsk flingsalt

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • 0,5 knippe thaibasilika
  • 3 msk rostade vita sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och rör samman alla ingredienser till glazen. Lägg kycklingen i en bunke och häll över 1 dl av glazen och se till att alla delar av kycklingen täcks.
  2. Täck botten på en plåt med bakplåtspapper och lägg ett galler ovanpå där du placerar kycklingen. Grilla i ugnen i ca 25-30 minuter och vänd dem en gång under tiden. Sista 10 minuterna sätter du på grillfunktionen.
  3. Strimla kålen fint och krossa den lätt med handen i en bunke. Rör samman dressingen och rör ner den i kålen.
  4. Ta ut kycklingen och pensla den med en omgång glaze till medan kycklingen är varm.
  5. Lägg upp kycklingen på ett fat och strö över grovt hackad thaibasilika och rostade sesamfrön. Servera med ris och kålsalladen och glazen som är över som en söt och spicy dipsås!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept