Heta kycklingklubbor med dippsås och sötpotatispommes

koket.se
Heta kycklingklubbor med dippsås och sötpotatispommes
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Heta kycklingklubbor med dippsås och sötpotatispommes

20 ingredienser

ca 1,5 h

Kryddiga kycklingklubbor med ugnsrostad sötpotatils med sweetchilidipp.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklingben

Dryrub

  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Glaze

  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl japansk soja

Dippsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 limefrukt, saft och zest (skal)
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Rostad sötpotatis

  • 2-3 sötpotatis, stor
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rostade sesamfrön, gärna svarta
  • 1 msk flingsalt
  • 1 kruka koriander (eller annan ört)

Gör så här

Dryrub

  1. Rosta kryddorna i torr panna, mortla dem.

Glaze

  1. Pensla benen med 2 msk olivolja och massera in dryruben.
  2. Tillaga i ugnen på ett galler på 200 grader i cirka 30-40 minuter. När det återstår en liten stund i ugnen så penslar du in glazen. Görs detta för tidigt bränner sockret i honungen.

Dippsås

  1. Blanda alla ingredienser till en jämn sås.

Sötpotatis

  1. Sätt ugn på 225 grader. Dela potatisen i långa klyftor och skölj dem noga, låt rinna av på papper.
  2. Lägg dem i en påse och pudra ner stärkelsen vilket hjälper sötpotatisen att bli krispigare. Vänd dem sedan i 2 msk olivolja och lägg dem luftigt på en bakplåtspapperklädd plåt.
  3. Rosta i 30-40 min, strö över rostade sesamfrön och hackad koriander. Servera med en grönsallad, den kalla dipsåsen och sötpotatisen.