Heta hjärtan

Heta hjärtan
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Lina
Lina

Heta hjärtan

Av: Lina

Från: Hela Sverige bakar

6 ingredienser

ca 45 m

Spröda mördegskakor doppade i het chilichoklad.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Ingredienser

portioner kakor
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 äggula
  • 100 g Lindt choklad med chilismak
  • 1 chilifrukt

Gör så här

  1. Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggulan till en deg. Lägg degen i kylen en stund.
  2. Rulla degen till en eller två korvar. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och tryck till dem lite.
  3. Grädda i 10-12 minuter.
  4. Smält chokladen över vattenbad och hacka chilin fint i små bitar och lägg i chokladen. Doppa de färdiga kakorna i chilichokladen.