Heta hjärtan

ca 45 m
12 kakor
Heta hjärtan
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Spröda mördegskakor doppade i het chilichoklad.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

26 november 2015
Visa mer
ca 45 m
12 kakor

Du behöver

  • 3,5 dl mjöl
  • 0,75 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 äggulor
  • 100 g Lindt choklad med chilismak
  • 1 liten chili

Gör så här

  1. Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggulan till en deg. Lägg degen i kylen en stund.
  2. Rulla degen till en eller två korvar. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och tryck till dem lite.
  3. Grädda i 10-12 minuter.
  4. Smält chokladen över vattenbad och hacka chilin fint i små bitar och lägg i chokladen. Doppa de färdiga kakorna i chilichokladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept