Heta Cajunkräftor

Heta Cajunkräftor
Foto: TV4
10

Du behöver

  • 5 kg kräftor
  • 500 g potatis
  • 2-3 majskolvar
  • 600 g oskalad lök
  • 2 citroner
  • 1 hel vitlök, kluven på mitten
  • 3 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 1,5 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 10-12 liter vatten

Gör så här

  1. Om kräftorna är kokta och smaksatta med dill, skölj av dem noga och låt ligga i kallt vatten en stund före tillagningen. Koka upp rikligt med vatten i en stor kittel.
  2. Borsta potatisen noga. Dela majskolvarna i tre bitar. Skär citronerna i halvor. Lägg i potatisen i grytan. Koka i 10 minuter. Tillsätt majs, lök, citroner och vitlök. Låt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.
  3. Tillsätt kräftorna. Kräftkoket är klart så fort kräftorna har hunnit bli varma.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept