Heta Cajunkräftor

Heta Cajunkräftor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Heta Cajunkräftor

17 ingredienser

Detta recept är beräknat för en stor kräftfest eller till en stor buffé. Vi som är vana vid lite mer städade kräftfester kanske vill äta på tallrik. Då kan man ta några kräftor och vira in i lite tidningspapper tillsammans med en potatis och en bit majs. Så får var och en sitt paket.

Ingredienser

portioner
  • 5 kg kräftor
  • 500 g potatis
  • 2-3 majskolvar
  • 600 g oskalad lök
  • 2 citroner
  • 1 vitlök, kluven på mitten
  • 3 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1,5 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 10-12 l vatten

Gör så här

  1. Om kräftorna är kokta och smaksatta med dill, skölj av dem noga och låt ligga i kallt vatten en stund före tillagningen. Koka upp rikligt med vatten i en stor kittel.
  2. Borsta potatisen noga. Dela majskolvarna i tre bitar. Skär citronerna i halvor. Lägg i potatisen i grytan. Koka i 10 minuter. Tillsätt majs, lök, citroner och vitlök. Låt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.
  3. Tillsätt kräftorna. Kräftkoket är klart så fort kräftorna har hunnit bli varma.