Het spansk linsgryta med chorizo

30 min
4
Het spansk linsgryta med chorizo
Foto: TV4

Serveras med västerbottencrostini gjort på färskt surdegsbröd.

Dryck
Till rätten passar Azabache Reserva (85245)
Ett vin med toner av russin, choklad och röda bär. En vaniljton som balanserar upp kryddigheten i chorizon samt en medelmjuk strävhet som kommer att harmonisera med sältan i västerbottencrostinin.

Och brevid vinet ska det vara iskallt bubbelvatten!

Marcus från Stockholm lagade också

New York-style guacamoletartar


Chokladmousse



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 februari 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 0,5 st chili
  • 500 g krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 2 dl röda linser
  • 2 st chorizo
  • 0,5 st purjolök
  • 1 st rödlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • citronsaft
  • grekisk eller turkisk yoghurt, till servering

Tillbehör

  • surdegsbröd
  • västerbottenost

Gör så här

  1. Hacka vitlök och chili.
  2. Skär rödlöken i skivor och moroten och chorizon i slantar.
  3. Strimla purjolöken.
  4. Hetta upp en kastrull med olja och fräs vitlök och rödlök.
  5. Tillsätt morötter, chili och chorizo och fräs på ytterligare en stund.
  6. Tillsätt vatten, krosssade tomater, hönsbuljong och linser och låt koka i ca 15 min.
  7. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  8. Tillbehör
    Servera soppan med varm toast på surdegsbröd och västerbotttenost på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept