Het soppgryta med kyckling, mango och champinjoner

Het soppgryta med kyckling, mango och champinjoner
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Het soppgryta med kyckling, mango och champinjoner

10 ingredienser

Ett mellanting mellan mustig soppa och välsmakande gryta är denna soppgryta. Piri- piri, den lilla, ettriga chilifrukten, ger het smak. Minska på mängden om du vill ha en mildare gryta. Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 limefrukt
  • 1 mango
  • 1,25 l kycklingbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 torkade piri piri

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Ansa och skölj purjolöken. Borsta champinjonerna och skär dem och purjolöken i mindre bitar. Tvätta limefrukten, strimla skalet och pressa ut saften. Skala mangon och ta bort kärnan. Skär fruktköttet i klyftor.
  2. Lägg champinjonerna i kall panna, sätt på värmen och låt svampen svettas på medelvärme tills en del av vätskan kokat bort. Lägg då i smör och fräs. Krydda med salt och peppar och ta upp svampen.
  3. Koka upp kycklingbuljongen. Lägg ner kyckling, purjolök, champinjoner, limeskal och saft. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter utan lock. Smula över piri-piri och lägg i mangon. Låt grytan få ett uppkok före servering.