Het korvgryta med kikärter

Het korvgryta med kikärter
Foto: TV4

I den här grytan utgår vi från kokta kikärter, som alltid är bra att ha hemma, så går matlagningen snabbare. Sältan från buljongen och baconet räcker, du behöver inte tillsätta extra salt till den här grytan. Gräddfil till lugnar hettan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g chorizo
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk krossade tomater, 370g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl grönsaks- eller köttbuljong
  • 2 tsk hackad röd spansk peppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 5 dl kokta bönor

Gör så här

  1. Skär chorizon i skivor och strimla baconet. Skala och finhacka löken. Häll de krossade tomaterna i en kastrull, tillsätt tomatpuré och buljong och koka upp. Låt småputtra på svag värme.
  2. Lägg baconet i kall panna och hetta upp. Fräs baconet i sitt eget fett och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan och hetta upp rapsoljan. Fräs först löken mjuk och guldgul och låt korven fräsa med en kort stund.
  3. Lägg bacon, lök och korv i grytan. Tillsätt chili, chilipulver, spiskummin och svartpeppar. Vänd till sist ner kikärterna och låt dem koka med en stund.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept